UMETNIČKI i EDUKATIVNI Studio Atelje

Art and Education Atelier

Piero Fornasetti

Studio Atelje je osmišljen da kroz različite nivoe interesovanja i potreba zainteresovanih, obezbedi potpuni edukativni i umetnički spektar aktivnog i uzbudljivog programa, kako mladjim polaznicima tako i starijim ljubiteljima umetnosti. U zavisnosti od potreba i želja Atelje nudi redovni program, dodatne programe  i Art terapiju.

atelje-feat3

Program se može realizovati i na engleskom jeziku.

Redovni program, za sve uzraste odvija se u manjim grupama 2 puta nedeljno, kao i kroz individualni rad.

Redovni program:

 • CRTANJE (uljani pastel, olovke u boji, grafitne, kreoni na belim i raznobolnim papirima)
 • SLIKANJE (temperama i vodenim bojama kao i kombinacija sa crtačkim tehnikama)
 • VAJANJE (od pravljenja figurina, ukrasnih i praktičnih predmeta za sobu do nakita broša, mindjuša, ogrlica – glinom i das masom)
 • ASAMBLAŽ (učimo da od raznog materijala organskog i veštačkog pravimo razne objekte, i oblike)
 • KOLAŽ (od tkanina, cipke, boja, papira pravimo slike, portrete, pejzaže..)
 • MINI prezentacije pojedinh prikaza (slika, skulptura, katedrala, objekata iz različitih istorijskih perioda u sklopu prog.: Crtanje, Slikanje,Vajanje, Kolaz i Asamlaž)
 • HOBI program za odrasle (obuhvata za odrasle i ljubitelje umetnosti sve navedeno i više od toga…)

Na kraju organizujemo izložbu najuspelijih dečjih radova u Galeriji.

Organizujemo i pripreme za srednje umetničke škole Dizajnerska, Politehnička, Tehnoart….i Akademije.

Dodatni program:

 1. Izlet u Galerijama predstavlja Vođenje kroz izložbe i Crtanje u izložbenim prostorijama Muzeja i Galerija koje se posebno organizuju vikendima i naplaćuju po detetu 300 dinara. Vođenje kroz izložbu i organizivanje crtanja u galerijskim prostorijama se zakazuje 2 nedelje ranije sa predlogom određenih izložbenih postavki i kreativnog rada unutar postavki. Izlet u Galerijama traje duže od predviđenog rada u ateljeu, 90 do 120 minuta. Program obuhvata: posetu reprezentativnih izložbenih postavki, kako trajnih tako i aktuelnih u beogradskim galerijama i muzejima, kao sto su Prirodnjački muzej, Muzej nauke i tehnike, Muzej istorije Jugoslavije, Medicinski muzej, Istorijski muzej, Galerije RTS, Galerija Kolarc, Haos Galerija, Galerija Petra Dobrovića, Galerija vajara Tome Rosandića ..itd)U skladu sa interesovanjima dece i roditelja Izlet u Galerijama se može organizovati i samo za posete i vodjenje kroz galerijske postavke.
 2. Crtanje u prirodi sa obezbedjenim materijalom (papiri, pribor za crtanje, jastučići za sedenje).
  Cilj programa, koji bi se odvijao u toku prolećnih toplijih dana, je u ostvarivanju živog i aktivnog kontakta sa prirodom. Izlazak iz ateljea i upoznavanje dece sa prirodom, njenom promenljivošću i sudarom sa urbanim okruženjem otvara prostor za kreativnost i maštovitost kod dece. Kroz uvodni razgovor i naraciju koju vodi stručno lice sa decom uspostavlja se bolja komunikacija dece sa prirodom i okruženjem. Samim tim u direktnom kontaktu sa prirodom i onim što nas okružuje, deca razvijaju i podstiču sva čula, zapažanje, mišljenje kao i kreativnost.
 3. Obilazak ateljea i razgovor sa poznatim beogradskim likovnim i primenjenim umetnicima kao i upoznavanje sa njihovom umetnošću. Posete se najavljuju i organizuju.

ART TERAPIJA

Poseban program obuhvata Art Terapija za sve one koji želi bez razlike u godinama da se osećaju bolje i kroz slobodan rad izraze svoju individualnost i svoja osećanja i tako se rasterete stresa, straha i pritisaka.

Art terapija je izuzetno korisna i kod dece i mladih kojima je potrebna pomoć u razvijanju motoričkih sposobnosti i govora. U dogovoru sa stručnim licima (defektolozima) nas Atelje želi i može pružiti podršku roditeljima. Rad se organizuje individualno ili u manjim grupama.

Cilj našeg programa

Osposobljavanje dece i mladih da kroz rad i stvaranje samostalno prosuđuju, slobodno misle, zapažaju. Razvijaju i podstiču maštu, interesovanja, strpljenje, pažnju, koncentraciju, memoriju, individualnost, kreativnost kao i talenat.

9Program je pogotovo koristan deci koja ne mogu da obuzdaju svoju veliku energiju i aktivnost (hiperaktivnost), kao i da održe pažnju.

Deca ovim programom razvijaju strpljenje, koncentraciju, pažnju, posvećenost, interesovanja, kao i niz drugih sposobnosti bitnih za dalji život i osamostaljivanje. A pored toga upoznavanje za drugim kulturama kroz kreativno druženje nas duhovno ispunjava i čini nas zadovoljnijim.

Redovni program kao i Art Terapija se odvijaju u ateljeu Studio Centra sa obezbeđenim našim materijalom.

Dođite i pogledajte naš atelje koji smo opremili sa velikom pažnjom i ljubavlju! To je Atelje u kojem ćete poželeti da se kreativno izrazite i lepo osećate.

Cene naših programa:

MLAĐA GRUPA (deca uzrasta od 4 do 7 godina): Dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta – 3.000,00 RSD (na mesečnom nivou)

SREDNJA GRUPA (deca i mladi uzrasta od 8 do 11 godina): Dva puta nedeljno u trajanju od 60 minuta – 3.000,00 RSD (na mesečnom nivou)

STARIJA GRUPA (mladi uzrasta od 12 do 15 godina): Dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta – 3.000,00 RSD (na mesečnom nivou)

HOBISTI (odrasli) Dva puta nedeljno u trajanju od 90 minuta – 3.000,00 RSD (na mesečnom nivou)

PRIPREME ZA SREDNJE UMETNIČKE ŠKOLE – 4.500,00 RSD sa Vašim materijalom (na mesečnom nivou)

PRIPREMA ZA UMETNIČKE AKADEMIJE – 8.000,00 RSD sa Vašim materijalom (na mesečnom nivou)

5Individualna nastava se dogovara ličnim konatkom,
pozivom na broj. 060 7200763

Kreativno edukativni Studio Atelje osmislila i vodi:
Jagoda Mićović, dr umetnosti – likovnih umetnosti

Kontakt telefon za sve informacije i prijave: 060 7200763
Kontakt e-mail: studiocentar@gmail.com

Očekujemo Vas!