Pozorišni studio – škola glume

Pozorišni studio - škola glume

Pozorišni studio namenjen je deci i tinejdžerima uzrasta od 7 do 18 godina. Rad je isključivo u grupama koje se formiraju u zavisnosti od uzrasta i afiniteta.

PRIJEM NOVIH POLAZNIKA SE VRŠI SVAKE NEDELJE!

Grupe se dele na:

OSNOVNE GRUPE

čine ih novi polaznici. U okviru njih postoji podela polaznika po godinama:

  • A grupe (polaznici uzrasta od 12 do 18 godina)
  • B grupe (polaznici uzrasta od 7 do 12 godina

Pogledajte detaljnije o predstavi KLJUČ

U prvoj godini, svaki polaznik pohađa jednu od osnovnih grupa. U tom periodu stiče neophodno pozorišno obrazovanje, razvija talenat, maštu, osposobljava telo za fin i precizan pokret, razvija kulturu govora i pisanja.

Program rada čine sledeći segmenti:

  • Gluma (Polaznici kroz vežbe i zadatke, prilagođene njihovom uzrastu, upoznaju osnovu glumačke igre, stvaranje pozorišnog lika, dramsku strukturu jednog dela, proces stvaranja pozorišne predstave)
  • Dikcija (Kroz dikcijske vežbe, polaznici uče pravilan način disanja, razvijaju svoju artikulaciju, uče se jasnom i preciznom govoru, ovaldavaju akcentima pravilnim za srpski književni jezik)
  • Scenski pokret (Pored osnovnih vežbi zagrevanja i razgibavanja, polaznici razvijaju osećaj za ritam, pravilno hodanje i držanje, uče osnove scenske igre, kao i niz koreografskih elemenata)
  • Kultura govora i pisanja (Tokom časova, velika pažnja se posvećuje načinu govora. Polaznici se uče da govore bez poštapalica, sa jasnom porukom i jasnim stavom u svakoj rečenici. Takođe pridaje se značaj lepom i maštovitom pisanju.)
  • Gluma pred mikrofonom i kamerom (Poseban vid glumačkog izražavanja čini gluma pred mikrofonom (forma radio drame), kao i pred kamerom.)
  • Javni časovi – predstave (Izvođenjem javnog časa koji ima formu pozorišne predstave, polaznici prikazuju rezultate jednogodišnjeg rada.)

Časovi se odvijaju 2 puta nedeljno u trajanju od 2 sata.

Pogledajte detaljnije o predstavi MI DECA SA STANICE ZOO

MASTER GRUPE

Svaki polaznik, vremenom može dospeti u Master grupu. To pre svega zavisi od individualne želje, afiniteta i rada svakog polaznika tokom pohađanja neke od osnovnih grupa. Najbolji polaznici se prebacuju u Master grupe čiji se program, pored redovnih časova, zasniva i na radu velikih i ambicioznih pozorišnih predstava koje se redovno igraju u beogradskim pozorištima.

Studio Centar sa svojim predstavama postiže izuzetne rezultate kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.

Časovi se odvijaju dva puta nedeljno u trajanju od 3 sata.

Predavači: