Studio Centar

Studio Centar

„Studio“ – Centar za kulturnu edukaciju osnovan je 2006. godine sa ciljem da deci i mladima omogući proširivanje vidika i interesovanja, da podstakne razvijanje njihovih talenata, kao i da im pruži neophodno kulturno obrazovanje.

Program rada Studio Centra zasniva se na vežbama i zadacima koji podstiču dečiju maštu, omogućavaju kreativno razmišljanje i izražavanje i razvijaju radne navike kod svakog polaznika.
Cilj nam je da se naši polaznici druže između sebe, sarađuju jedni sa drugima, stvaraju timski duh i postaju profesionalci koji će svaki posao obaviti do kraja na najbolji mogući način.

Studio Centar svoj program realizuje kroz sledeće delatnosti:

U prvih osam godina rada Studio Centar je stekao veliki broj polaznika i zajedno sa njima realizovao trinaest pozorišnih predstava. Zajedničkim radom obrađivali smo teme koje se pre svega tiču njihove generacije.

Pogledajte više o predstavi 21.12.2012.

Naše predstave pre svega odišu originalnošću i pozitivnom energijom pa čak i u situacijama kada pričamo o ne tako vedrim temama. Upravo zbog toga, za naše predstave postoji veliko interesovanje inostranih festivala. Osluškujemo i sprovodimo u delo ideje naših polaznika, a neretko se oni i sami usuđuju na dramatizacije čitavih romana, što u potpunosti usvajamo u repertoarski plan našeg Centra.

Naš rad prati veliki broj medija, kulturnih i nevladinih organizacija, pozorišta, glumaca, reditelja, pisaca i profesora osnovnih i srednjih škola, kao i profesori univerziteta. U prethodnom periodu Studio Centar je intezivno sarađivao sa gradskim kulturnim institucijama poput Muzeja grada Beograda i Malog pozorišta “Duško Radović” sa kojima je realizovao niz pozorišnih koprodukcija i umetničkih radionica.

Naše ambicije se ne završavaju ovim što smo do sada postigli. U narednom periodu naši glavni ciljevi, pored stvaranja ozbiljnog pozorišnog repertoara za decu i mlade, biće i razvoj ostalih umetničkih delatnosti pri Studio Centru, poboljšanje uslova rada, kao i još veće učešće u kulturno-edukativnim programima namenjenim deci i tinejdžerima.