Ivana Cmiljanović

Ivana-Cmiljanovic-

  • Redovni predavač
  • apsolventkinja muzikologije na FMU u Beogradu

Rođena 19. avgusta 1983. godine u Prijepolju.

Tokom 2009/2010. godine, kao muzički pedagog, učestvovala je u realizaciji muzičke radionice „Žabica“, za decu do 7 godina starosti.
Kao organizator, radila je u produkciji Guitar Art Festivala 2008. i 2009. godine, u okviru kojih su uspešne nastupe ostvarili Ennio Morricone, Vicente Amigo, Sting & Edin Karamazov, Rosenberg Trio…

Pohađala je muzikološku radionicu letnje škole Univerziteta umetnosti 2004. godine i učestvovala u izradi multimedijalnog projekta „Pančevo Soundtrack“, a 2006. godine kurs indijskog plesa u okviru FIST-a. U toku studija, objavila je dva naučna rada („Jeux“: poème dansé Vaclava Nižinskog i poetika poznog stvaralaštva Kloda Debisija, 2008 i „Balada o mesecu lutalici“ Dušana Radića: muzički simboli i mogućnost njihove kontekstualizacije, 2009), koja je u okviru zbornika izdao FMU u Beogradu. U okviru svog diplomskog rada, trenutno se bavi problematikom intermedijalnosti u operi „Derišta“ Filipa Glasa.

Poseduje višegodišnje pevačko iskustvo u oblasti horske muzike a sa različitim horskim ansamblima (Collegium musicum, Branko Cvetković…) nastupala je na koncertima u zemlji I inostranstvu.

Saradnik je na aranžmanima i konsultant vokalnog sastava „Glas’ne’žice“, a capella benda koji popularne kompozicije izvodi u savremenim aranžmanima.

U Studio Centru radi od 2011. godine kao redovni predavač i vođa horske nastave.