Jovana Ristić

Jovana-Ristic

Jovana Ristić je pisac novog talasa realističke književnosti čije su knjige popularne i prodavane, a istovremeno  u vrhu izbora za prestižne nagrade:Devedesete u kraju (uži izbor za nagradu „Proza na putu”, Mono i manjana 2012) i Znaš ti ko sam ja?(širi izbor za Ninovu nagradu 2014.)

Po vokaciji je profesor književnosti(smer Srpska književnost i jezik sa opštom književnošću, Filološki fakultet u Beogradu), dugogodišnji autor dečijih sadržaja za Radio Beograd 1(autor radio – dramskog serijala „Vesti iz Nevrlenda” i priča za emisiju „Dobro jutro deco”) i doskorašnji saradnik  redakcije za kulturu Tv RTS-a.

Već skoro deceniju je zaposlena u izdavaštvu gde je u svakodnevnom kontaktu sa piscima i knjigama. Na mestu je PR menadžera te poseduje veštine i znanja vezana za široku medijsku i javnu primenu jezika i pisane reči.

Lična spisateljska Iskustva i kreativne ideje i metodičke sposobnosti stečene tokom rada sa decom i mladima na promocijama i radionicama povezala je u programu Studija kreativnog pisanja : Pisac u meni koji je deo Studio Centra u Beogradu.