BUDI DEO BESKRAJNE PRIČE!

BUDI DEO BESKRAJNE PRIČE!

Velika audicija za pozorišni spektakl povodom 10. rođendana Studio Centra

Želiš da budeš deo velike pozorišne fantazije? Da budeš junak iz svoje mašte? Da ostvariš svoj san? Kreni u avanturu odmah i spasi Zemlju Fantazije!

Ako ste kreativni i hrabri, volite da maštate, želite da stanete na scenu i osetite pravu pozorišnu magiju – PRIJAVITE SE!

Studio Centar povodom svog 10. rođendana organizuje veliku audiciju za učesnike u pozorišnom spektaklu „Beskrajna priča“ po motivima istoimenog romana Mihaela Endea.

Audicija će biti održana u subotu 27. februara 2016. godine sa početkom u 12 časova u prostorijama Studio Centra u Timočkoj broj 9 (na Crvenom krstu).

Pravo da učestvuju u audiciji imaju deca i mladi uzrasta od 9 do 20 godina.

Za audiciju je potrebno pripremiti jedan monolog ili odlomak iz omiljene knjige.

Kandidati koji polože audiciju ulaze u grupu pozorišnog studija koja će raditi na osnovama glumačke igre, scenskom pokretu, dikciji i tehnici glasa. Nakon završenog školskog programa, sa ostalim polaznicima Studio Centra počinju pripreme za pozorišnu predstavu „Beskrajna priča“.

Početak nastavnog programa planiran je za 1. mart 2016. godine, a završetak za 15. april 2016. godine
Časovi će se održavati dva puta nedeljno u trajanju od 2 sata.

Probe za pozorišnu predstavu počinju 18. aprila, a premijera je planirana za 10. decembar 2016. godine.

Mesečna članarina za nastavne aktivnosti, kao i za aktivnosti pripremanja pozorišne predstave iznose: 5.000,00 RSD.

„BESKRAJNA PRIČA“, Mihaela Endea

Beskrajna priča, knjiga koja je postigla senzacionalan uspeh širom sveta spada među najneobičnija dela napisana u žanru fantastike. Prvobitno objavljena u Nemačkoj kao knjiga za decu, brzo je stekla popularnost i kod odraslih i kod dece kao neodoljiva tvorevina imaginacije.

Moć ljudske imaginacije zapravo je jedna od najznačajnijih tema ovog romana, moć koje glavni junak Bastijan postepeno postaje svestan. Na stranicama jedne stare knjige, Bastijan, debeljuškasti dečačić od svojih deset ili jedanaest godina otkriva tajanstveni svet čarolije – Zemlju Fantaziju, ali taj svet lagano propada. Samo bi ljudsko biće moglo da ponovo uspostavi red, i taj veliki zadatak biva dodeljen upravo Bastijanu.

Pozorišni spektakl „BESKRAJNA PRIČA“

BESKRAJNA PRIČA foto

“Beskrajna priča” je priča o ljubavi, toleranciji, svetu koji je pun različitosti, ali se one ne primećuju, već su svi podjednako važni i jednaki. Ovo je priča o želji za maštanjem, o želji za kreiranjem jednog drugačijeg i iskrenijeg sveta – sveta u kojem nema mržnje i ratova, sveta u kojem ne važi pravilo vladavine jačeg.

Ovo je priča o svima nama, koji smo nekada bili deca, i koji danas imamo decu, priča o vaspitanju, spoznaji okruženja u kojem odrastamo i živimo, priča o upoznavanju sebe i naših neograničenih mogućnosti.

Pozorišna predstava “Beskrajna priča”, zmišljena je kao istinski pozorišni spektakl sa svim pozorišnim, muzičkim i vizuelnim elementima koji jednu predstavu čine potpunom. Ova predstava, treba da sve vrste umetnosti okupi na jednom mestu i gledaocima pruži jedinstven osećaj uživanja i učestvovanja.

Autorski tim predstave

Autorski tim predstave „Beskrajna priča“ čine vrhunski umetnici iz oblasti glume, režije, muzike, scenografije, kostimografije i lutkarstva.

PRIJAVE I INFORMACIJE

Brojevi telefona: 011 641 66 98 i 062 807 5 200
E-mail: studiocentar@gmail.com