UPIS 2015!

Upis novih polaznika u sve grupe Pozorišnog studija – škole glume i govora za sezonu 2015/2016
Info telefon: 062 807 5 200

Studio Centar otvara konkurs za prijem novih polaznika u sve grupe Pozorišnog studija za sezonu 2015/2016. Upis novih polaznika će se vršiti od 1. septembra 2015. godine do 15. oktobra 2015. godine.

Pozorišni studio – škola glume i govora Studio Centra namenjena je deci i mladima uzrasta od 8 do 18 godina. Kroz Pozorišni studio, u prethodnih devet godina prošlo je više od 200 dece i mladih ljudi, koji su kroz nastavu i edukaciju naučili šta znači biti deo uspešnog tima, ovladali su javnim nastupima, usavršili tehniku govora i pravila ponašanja, izrasli u obrazovane, ambiciozne i sposobne ljude.

U proteklih devet godina Studio Centar je realizovao 19 pozorišnih premijera, koje su do danas odigrane više od 100 puta i koje je ukupno gledalo oko 18.000 gledalaca.
Studio Centar je do danas ostvario saradnju sa velikim kulturnim ustanovama u Beogradu kao što su: Malo pozorište “Duško Radović”, Dečji kulturni centar Begorad, Omladinsko pozorište “DADOV”, Muzej grada Beograda i Dom omladine Beograd.

Polaznici Studio Centra angažovani su na velikom broju profesionalnih pozorišnih projekata u predstavama Malog pozorišta “Duško Radović”, pozorišta “Boško Buha”, pozorišta Madlenijanum, pozorišta Bitef i pozorišta Atelje 212. Igrali su zapažene uloge u velikom broju televizijskih serija: “Ranjeni orao”, Miris kiše na Balkanu”, “Ravna Gora”, kao i u filmovima: “Vir” , “Ničije dete” i drugi. Snimili su veliki broj reklama i uvek su na prvom mestu gotovo svih producentskih kuća u Beogradu.

Pozorišni studio našeg Centra, je osnovna delatnost kojom se bavimo. Naš program rada objedinjuje nekoliko najznačajnijih domaćih i svetskih programa ove vrste: program Univerziteta umetnosti u Beogradu, program Akademije umetnosti u Novom Sadu, program rada čuvene škole “Bratislav Bata Miladinović”, “Sistem” Konstantina Sergejeviča Stanislavskog, program Visoke škole govora i drame London.

Kroz obrazovni program naši polaznici edukuju se u oblastima: glume, dikcije, scenskog pokreta, tehinke glasa i kulture govora i pisanja. Kroz rad u grupi uče se timskom duhu i kreativnoj saradnji, dok se kroz javne nastupe i predstave oslobađaju treme i stiču neophodno samopouzdanje. Naš pozorišni studio ne pravi od dece glumce, već ljude koji se kroz rad sa nama spremaju za život.

Časovi se odvijaju dva puta nedeljno, a vreme trajanja časa zavisi od uzrasta polaznika:

 • „C“ grupa – od 8 do 10 godina – 75 minuta
 • “B” grupa – od 11 do 14 godina – 120 minuta
 • “A” grupa – od 15 do 18 godina – 180 minuta

UPIS 2015!

PRIJAVE I UPIS

Prijem novih polaznika se vrši prijavljivanjem putem telefona, e-maila ili popunjavanjem online formulara na zvaničnoj web stranici Studio Centra.

Prijave se vrše za decu i tinejdžere uzrasta od 8 do 18 godina.

Audicija za nove grupe pozorišnog studija se ne polaže. Tokom prvih mesec dana pohađanja nastave predavači procenjuju talenat, zainteresovanost i posvećnost radu na časovima, i na osnovu toga donose odluku o daljem pohađanju nastave. Program je zamišljen tako da od dece ne pravi glumce, već ih razvija, kreativno otvara, oslobađa, obrazuje u pozorišnom smislu, uči govoru i drugim pozorišnim izrazima, pa talenat nije sam po sebi presudan.

Prijave se mogu izvršiti na sledeće načine:

 • Telefon za prijave: 062 807 5 200
 • E-mail za prijave: studiocentar@gmail.com
 • Online formular

U prijavi putem e-maila neophodno je navesti sledeće podatke:

Naslov e-maila:

Prijava za pozorišni studio

Tekst e-maila:

 • Ime i prezime kandidata
 • Godište kandidata
 • Ime jednog roditelja
 • Kontakt telefon roditelja
 • Da li se kandidat do sada bavio glumom, i ako jeste gde?

Cena mesečne članarine za sve uzrastne grupe iznosi: 5.000,00 RSD