ZAVRŠENA SEZONA 2015/2016

Predstave, festivali, nagrade, bioskop, 30+ sekundi…

001

Jubilarna 10. sezona Studio Centra okončana je uvođenjem BIOSKOPA, novog segmenta redovne nastave i snimanjem prvog igranog internet serijala: „30+ sekundi“.

Bila je ovo sezona koju smo iščekivali u velikoj zebnji da li ćemo preživeti ili ćemo se poput mnogih kulturnih organizacija u našoj zemlji ugasiti i otići u priču koja počinje: „Bio jednom jedan Studio Centar…“ Talenat, entuzijazam i „luda“ energija naših aktuelnih generacija su po ko zna koji put pobedile novac, lošu kulturnu svest naše države i sivilo u kojem se mladi ljudi svakoga jutra bude, ne znajući kuda će ići dalje. I ne samo da su pobedili, nego su ostavili za sobom sezonu za pamćenje.

U kratkim crtama to je izgledalo ovako:

Novembar 2015.

 • Pozorišna predstava „MI DECA SA STANICE ZOO“ ušla u sedmu sezonu igranja.
 • Pozorišna premijera Studio Centra: „Dnevnik Ane Frank“. Prva tri izvođenja je videlo blizu 1.000 gledalaca.

Decembar 2015. 

 • Obnovljenja predstava „ŽIVOT KOJI ŽIVIMO“ i odigrano humanitarno Novogodišnje izvođenje u dečijoj bolnici “Dr Olga Popović Dedijer”.

004

Mart 2016. – April 2016.

 • Počela akcija Studio Centra: „Sreda je dan za pozorište“. Tokom marta i aprila, svake srede na sceni pozorišta „PINOKIO“ na Novom Beogradu, igrane su predstave Studio Centra: „Mi deca sa stanice Zoo“, „Dnevnik Ane Frank“ i „Život koji živimo“. Sve predstave odgledalo je oko 1.500 gedalaca, velikom većinom tinejdžera.
 • Predstava „MI DECA SA STANICE ZOO“ proslavila 6. rođendan izvođenjem 16.3. na sceni pozorišta „PINOKIO“. Nakon aprilskog izvođenja, ispratili smo još jednu generaciju koja je igrala ovu značajnu predstavu.
 • Sa radom su počela dva nova studija, namenjena deci i mladima: Edukativno-kreativni likovni studio i studio PISANJA: „Pisac u meni“.

Maj 2016.  

 • Pozorišna premijera Studio Centra: „Mali Don Žuan“. Priču o radosti dečije igre i dečijoj zaljubljenostiizneli su mlađi polaznici našeg pozorišnog studija, uzrasta od 9 do 13 godina.
 • Predstava „Dnevnik Ane Frank“ učestvovala je na 56. Pozorišnom festivalu BAP i osvojila dve nagrade: nagradu za najbolju kolelktivnu igru i nagradu Ljubici Damčević i Katarini Ranković za najbolju autorsku muziku. Kada spominjemo Ljubicu i Katarinu, treba istaći da smo mnogo srećni što smo ih ove sezone upoznali i što su prepoznale ono što radimo i postale deo našeg tima.
 • Predstava „Život koji živimo“ učestvovala je u revijlanom delu pozorišnoh festivala „ŠTRIH FEST“, na kojem su se takmičila velika srpska profesionalna pozorišta.

Juni 2016.

 • Od juna meseca, kao deo redovnog nastavnog programa u okviru Pozorišnog studija, uveden je BIOSKOP. Naši polaznici imaju priliku da se upoznaju sa najvećim delima svetske kinematografije. Od sledeće sezone jednom mesečno će biti organizovane projekcije filmova.
 • Snimili smo naš prvi igrani internet serijal koji nosi naziv: „30+ sekundi“. Reč je o trinaest kratkih epizoda, koje u intervalu od 30 do 60 sekundi pričaju o sasvim običnim i neobičnim životnim situacijama u koje upadaju deca i mladi ljudi. Sve epizode biće emitovane tokom avgusta meseca na našem You Tube kanalu i na Facebook strani: Studio Centar.
 • Ispratili smo naše polaznike na prijemne ispite na Fakultet dramskih umetnosti za glumu, režiju i produkciju. Rezultate još ne znamo, ali u njih silno verujemo.

To je iza nas, a ono što je ispred nas, obećavamo da će biti još bolje, jer svi mi iz godine u godinu učimo nešto novo. Čekaju nas još veći i lepši izazovi. Ako je prvih deset godina najteže, onda nam predstoji period dugogodišnje lake i lepe igre.

Budite uz nas i dalje, znaćemo to da cenimo i da uzvratimo.

Vaš Studio Centar