ŽIVOT KOJI ŽIVIMO

STUDIO CENTAR I CENTAR ZA ŠIRENJE POZITIVNE ENERGIJE

HUMANITARNA AKCIJA NAMENJENA
DECI BEZ RODITELJSKOG STARANJA

ŽIVOT KOJI ŽIVIMO


ŽIVOT KOJI ŽIVIMO

Umesto kupovine ulaznica za predstavu, donesite komad garderobe, poneku igračku, ili kozmetičke i higijenske preparate i pomozite deci bez roditeljskog staranja!

Humanitarna akcija „Život koji živimo“ namenjena je prikupljanju pomoći deci koja su smeštena u objektima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

Centralni događaj navedene humanitarne akcije je izvođenje pozorišne predstave Studio Centra „Život koji živimo“, koja će biti odigrana u nedelju 7. juna 2015. godine sa početkom u 19 časova na sceni „Stamenković“, Ustanove kulture Palilula. Tog dana, građani Beograda, neće plaćati ulaznice za pozorišnu predstavu, već će donositi dečiju garderobu, igračke, higijenske i kozmetičke preparate, koji su neophodni domovima za nezbrinutu decu. Nakon završetka akcije, prikupljena pomoć će se pravilno distribuirati u svih šest objekata Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu.

Humanitarna akcija „Život koji živimo“, biće nastavljena u septembru mesecu, kada će se istoimena pozorišna predstava izvoditi po beogradskim osnovnim školama. Svaka škola u kojoj se predstava bude izvodila, sedam dana će sakupljati pomenutu pomoć koja će se takođe predavati domovima za nezbrinutu decu.

ŽIVOT KOJI ŽIVIMOOsnovni cilj ove akcije, jeste da se ustanovi koja vodi računa o marginalizovanim grupama dece olakša život i rad, kao i da se toj deci pošalje jasna poruka da građani i deca Beograda misle na njih.

POZORIŠNA PREDSTAVA
„ŽIVOT KOJI ŽIVIMO“

Pozorišna predstava Studio Centra „Život koji živimo“ bavi se temom odbačene dece od strane roditelja i društva kojem pripadaju.

Kroz motive dve čuvene Andersenove bajke „Devojčica sa šibicama“ i „Ružno pače“, govori se o deci koja su, sticajem okolnosti, prepuštena da se sami brinu o sebi.

zivot-koji-zivimo-vest-3

Andersenove bajke su večne, upravo iz razloga što nam šalju mnogo dublju poruku od one koju shvatamo na prvo čitanje. Teme njegovih bajki su problemi sa kojima se čovečanstvo uvek susretalo, a glavni junaci su deca, predstavljena često i u obliku životinjskih mladunaca.

zivot-koji-zivimo-vest-2

Naša verzija ovih bajki u predstavi „Život koji živimo“, ističe upravo pomenutu suštinu, prebacujući likove i radnju u današnje vreme. Glavni likovi su deca današnjice, odbačena i napuštena. U velikoj borbi za život, deca će u obe priče pronaći put i dobiti novu priliku za ostvarenje. Dve bajke, povezane su sa monološkim segmentima, koji govore o surovosti današnjeg načina života, nerazumevanju, otuđenosti, medijskom i tehnološkom uticaju na društvo.

zivot-koji-zivimo-vest-4

U predstavi „Život koji živimo“ uloge tumače polaznici „B“ grupe pozorišnog studija Studio Centra, deca uzrasta od 9 do 14 godina. Namenjena je deci koja bezbrižno odrastaju u svojim domovima i sa svojim porodicama, i onoj drugoj deci koja osim ulice, nemaju više ništa, ali i roditeljima, nama odraslima, koji smo dužni da pomognemo i da našu decu vaspitavamo da nismo jedini na ovom svetu i da treba da mislimo i prihvatamo one koji nemaju ništa i koji samo izgledaju „drugačije“ od nas.