Mali Don Žuan

Pozorišna predstava “Mali Don Žuan” rađena je po motivima čuvenog Molijerovog dela “Don Žuan”.

  • Tekst: Žan Batist Poklen Molijer
  • Dramatizacija teksta i mentor projekta: Nenad Radović
  • Režija, kostimi, rekvizita, ideja, izbor muzike: Ana Knežević, Nikola Đorđević, Nina Đorđević, Tamara Milenković, Tamara Radović, Teodora Marković, Dimitrije Todorović, Nađa Stjepanović, Maša Petrović, Andrej Tomin, Loreana Petrović, Ljuban Marić, Jovana Milak, Ksenija Žugić Dacić, Anastasija Mitić, Maja Marin i Pavle Vilotijević

MALI DON ŽUAN Dimitrije Todorović, Nikola Đorđević
ZGANAREL Andrej Tomin, Ljuban Marić
ELVIRA Tamara Milenković
GUZMINA Nađa Stjepanović
DON KARLOS Loreana Petrović
DON ALONZO Ksenija Žugić Dacić
BABA LUJA Nina Đorđević
PROSJAK Jovana Milak
ŠARLOTA Ana Knežević
MATURINA Maša Petrović
PJERO Tamara Radović
LA VIOLETA Anastasija Mitić
DEMANŠ Teodora Marković
DEČAK Pavle Vilotijević
ZGANARELA I DEVOJČICA Maja Marin

U središtu priče, nalazi se grupa dece, koja posle škole ostaje da se igra pod vedrim nebom, a ne odlaze svojim kućama, kako bi što pre zauzeli mesto ispred televizora i računara.

Igrajući se, spontano započinju priču o “najvećem” svetskom ljubavniku, koji je još uvek dete i koji na sve moguće načine želi da osvoji srca svih devojčica, obaćavajući im “kule i gradove”.

Kao i u originalnom delu, Don Žuan pored, sebe ima svog prijatelja Zganarela, ali i svoju savest, koja će ga često opominjati na nedela koja čini.

Pored osnovne priče, u drugom planu odvija se ljubavna priča između dečaka koji je silno zaljubljen u svoju drugaricu, ali ona to ne želi da prihvati, već je ona zaljubljena u „Don Žuana“ iz njihove škole.

Predstava “Mali Don Žuan” govori o međuljudskim odnosima, prijateljstvu, veri i ljubavi, ali i o dečijoj igri i mašti, jer sve što se na sceni dešava je ustvari jedna velika igra.

Pozorišna predstava „Mali Don Žuan“ namenjena je deci i mladima uzrasta od 10 do 15 godina.

Scroll to top