24. POZORIŠNA PREMIJERA STUDIO CENTRA

„RIJALITI ŠKOLA“ po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović

24. pozorišna premijera Studio Centra, „Rijaliti Škola“ biće izvedena u ponedeljak 29. maja 2017. godine, sa početkom u 20 časova, na sceni pozorišta „Pinokio“ na Novom Beogradu.

Knjiga “Škola”, književnice Jasminke Petrović je duhovito napisana i nadahnuto ilustrovana knjiga o školi. Iako nema nikakvu dramsku radnju, u njoj su savršeno opisani i ilustrovani svi tipovi učenika, nastavnika i ostalog osoblja svake škole. Svako od nas je prošao ili prolazi kroz nezaobilazni “školski život”, a u njemu je doživeo ili doživljava mnogobrojne anegdote koje ostaju u sećanju celoga života. Kao i svaka knjiga Jasminke Petrović, tako i ova, spada u najčitaniju literaturu namenjenu deci i mladim ljudima.

U današnje vreme, rijaliti programi popularni su u gotovo svim sferama našeg života, posebno u životima mladih ljudi. Oni su uglavnom osmišljeni tako da na jedan neprimeran i vulgaran način privlače veliki broj gledalaca. Kako je moć društvenih mreža sve jača, veliki broj mladih ljudi vodi dvostruki život: jedan je pravi život koji žive, a drugi je virtuelni koji se predstavlja na internetu. Dolazimo do zaključka, da gotovo svi živimo u nekoj vrsti rijaliti programa koji kreiramo onako kako želimo da nas drugi vide.

Predstava “Rijaliti Škola” govori upravo o tome: o nemogućnosti da budemo onakvi kakvi jesmo, sa svim svojim vrlinama i manama i da kao takvi budemo prihvaćeni; o štetnosti i problemima koje izazivaju mediji i rijaliti programi na našim najgledanijim televizijama; o (ne)mogućnosti da se odbranimo od pritiska koje izazivaju društvene mreže, na kojima moramo da budemo, ne ono što smo, već ono što drugi žele od nas.

Ova predstava, govori o medijskom i tehnološkom nasilju nad mladim svetom.
Predstava “RijalitiŠkola” je, na prvi pogled, duhoviti i parodičan prikaz naše stvarnosti, a u suštini veoma bolna i tužna istina o odrastanju današnjih mladih generacija.

Osnovni cilj ovog projekta je borba protiv štetnog medijskog i internet uticaja na mlade ljude i realizacija još jedne pozorišne predstave, namenjene tinejdžerima, koja govori o njihovim odrastanju i njihovim problemima . Takođe, cilj nam je da još jedno delo, naše najčitanije književnice za decu i mlade, prenesemo na pozorišnu scenu.

Predstava „Rijaliti Škola“ namenjena je pre svega mladim ljudima, uzrasta od 10 godina pa naviše.

RIJALITI ŠKOLA
Po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović

 • Režija: Nenad Radović
 • Asistent režije: Nađa Marjanović
 • Vizuelni dizajn: Svi zajedno
 • Produkcija zvuka: Vladimir Pejković
 • Izbor muzike: Svi zajedno

Igraju: Jovana Milak, Tamara Radović, Pavle Vilotijević, Teodora Marković, Maša Petrović, Nina Đorđević, Nikola Đorđević, Tamara Milenković, Bojana Kužet, Ana Knežević i Ksenija Žugić Dacić.

Glasovi nastavnika i roditelja: Ivana Adžić, Jovana Cvetković, Bojan Lazarov, Miloš Anđelković, Jovo Maksić, Milica Terzić i Nađa Marjanović i Nenad Radović.

REZERVACIJA I PRODAJA ULAZNICA:

 • Putem sajta
 • Putem brojeva telefona: 062 807 5 200 i 069 2344 001
 • Na blagajni pozorišta “PINOKIO” pola sata pre početka predstave

CENE ULAZNICA:

 • SLOBODNA PRODAJA: 500,00 rsd
 • GRUPNE I ŠKOLSKE POSETE: 400,00 rsd i 350,00 rsd
 • ONLINE REZERVACIJE: 350,00 rsd
Scroll to top