Studio Centar u Domu omladine Beograda i u 2021. godini!

Studio Centar i Dom omladine Beograda, postigli su dogovor o nastavku uspešne saradnje realizacije edukativnog pozorišnog repertoara za mladu publiku, kao i o realizaciji 3. Angažman festa.

bty

U maju mesecu ove godine, Studio Centar i Dom omladine Beograda, realizovaće novu, sedmu po redu zajedničku pozorišnu premijeru „The Wall“, koja se priprema kao generacijska priča, motivisana istoimenim albumom grupe Pink Floyd.

Krajem godine, u planu je realizacija trećeg Angažman Festa – festivala edukativnih pozorišnih predstava za mladu publiku.

Svi programi biće organizovani u skladu sa epidemiološkim merama i preporukama, koje u tom trenutku budu bile na snazi.

Saradnja Studio Centra i Doma omladine Beograda, koja je započeta u maju 2017. godine, pokazala se kao neophodna, jer je današnjim tinejdžerima, gotovo, oduzeto pravo da se pozorišno obrazuju. Većina pozorišnih programa, namenjena je, ili deci ili odraslima.

Edukacija tinejdžera i njihovo uvođenje u kulturne institucije, kao i uključivanje u društveno-kulturni život, predstavlja veliku obavezu, ali i veliki izazov. Do početka pandemije u martu 2020. godine, predstave Studio Centra u Domu omladine Beograda, videlo je više od 10.000 posetilaca, pretežno tinejdžera, dok je prvi ANGAŽMAN FEST privukao veliku pažnju, kako nastavnika i učenika, tako i starije publike, medija i stručne javnosti.

Scroll to top