Angažman Fest

Angažman fest – festival socijalno angažovanog pozorišta za mlade – nije samo namenjen borcima za pravdu.

Nije namenjen samo onima koji žele da posvete svoj život aktivizmu.

Nije samo za ljude koji redovno idu u pozorište. On je upravo – za tebe.

Ako te je ikada mučilo nešto sa čim nisi umeo da se nosiš – drugim rečima, ako si mlad; ako voliš provokativna pitanja i preispitivanje društvenih konvencija; ako želiš da vidiš kako se drugi ljudi nose sa sličnim problemima koji muče i tebe; ako prosto želiš da odgledaš dobru pozorišnu predstavu – ovde možeš naći sadržaj koji te zanima.

Sva pitanja koja se na bilo koji način tiču problema mladih, biće iznesena na pozornici, preispitana, prodiskutovana. Ne postoje tabu pitanja.

Ideja za pozorišni Angažman fest nastala je iz želje, ali i potrebe, da se društveno angažovanom pozorištu za mlade napravi jedan jedinstven prostor za prikazivanje i umrežavanje.

Kako naš tim mahom čine mladi ljudi, iz ličnog iskustva smo primetili da oskudevamo jednim takvim prostorom, kome su primarna ciljna grupa mladi, te smo odlučili da ga napravimo sami.

Verujemo da pozorište nije samo formalni kulturni događaj, i da ono nije samo entertejnment: ono je mesto preispitivanja, i mesto socijalne interakcije. Pozorište bi trebalo da bude prostor bez tabua, gde glasno može da se izgovori svakakvo pitanje, gde ništa nije „previše“.

Verujemo da pozorište može i mora da bude zanimljivo i mladima, i da je krivac za stereotip da ono to nije pre odsustvo adekvatne selekcije, nego odsustvo adekvatnog sadržaja.

Želimo da napravimo javni prostor za umrežavanje pozorišnih umetnika, ali i mlade pozorišne publike. Da ponudimo priliku za kvalitetno neformalno obrazovanje. Želja nam je da Angažman fest postane kulturna oaza za mlade, gde svako može da nađe pametno postavljeno pitanje, možda i odgovor, prijatelja i podršku.

Prvi Angažman Fest održan je 2019. godine u Domu omladine Beograda.

Pratite nas i na društvenim mrežama:
Facebook i Instagram: Angažman Fest

Scroll to top