Šta to mi radimo?

SPOZNAJA SEBE I LIČNI AFINITETI SVAKOG OD NAS

Upoznati i spoznati sebe, prvi je zadatak svakog mladog čoveka.

Koliki nam je stepen otvorenosti, kako da steknemo neophodno samopouzdanje, kako da zauzmemo svoj lični stav i da javno izrazimo svoje mišljenje, kako da otkrijemo šta nas zaista interesuje, čime želimo u životu da se bavimo, koji su to naši lični ciljevi...? Sva ova pitanja imaju svoje odgovore, samo je potrebno do njih i doći.

GOVOR, DIKCIJA, SLUŠANJE, TOLERANCIJA

U današnje vreme, više nego ikad moramo čuvati neke vrednosti, koje prete da postanu prošlost: način govora, intonacija govora, odvajanje važnog od manje važnog, pravilno izgovaranje reči, artikulacija, tok misli u koordinaciji sa govorom, slušanje i poštovanje sagovornika, tolerancija pri neslaganju u raspravi…

EDUKACIJA I PREVENCIJA

Obrađujemo teme koje se tiču određenih uzrasta.

Zaštita dece na internetu, narkomanija među mladima, alkoholizam, vršnjačko nasilje, pravilna ishrana, ljubav, zaštita životne sredine, kolektivni duh, određeni životni i muzički periodi, antologija pozorišne i filmske umetnosti… Sve su to teme koje nas zanimaju na našim časovima i kojima se, iz godine u godinu, bavimo sa svim generacijama.

JAČANJE KOLEKTIVNOG DUHA

Nastojimo da svaka naša grupa bude grupa, da ne ističemo pojedince, već da svaki zadatak i svaka predstava bude kolektivni čin i uspeh cele grupe.

Na taj način naučićemo da poštujemo ljude oko sebe, da prihvatamo i drugačije mišljenje, da zajedničkim snagama dolazimo do uspeha i rezultata.

Svako dete je individua za sebe.

Sa sobom nose ogromnu količinu mašte, kreativnosti i najrazličitija stanja koja iskreno prenose nepogrešivom emocijom. Mi ne pravimo glumce, mi pravimo svestrane, društvene i kreativne ljude.

Kako sve to radimo?

REDOVAN
NASTAVNI PROGRAM

Podrazumeva časove dikcije, osnovu glumačke igre, scenskog pokreta i tehnike glasa; individualne zadatke, zadatke u parovima i kolektivne zadatke; upoznavanje sa emocijama i reagovanjima u određenim situacijama;

upoznavanje prostora, vremena, tehnike slušanja, govore, čitanja i pisanja;

osvešćivanje i reagovanje na čula; jasno iznošenje i odbrana svojih stavova po pitanju teme koju obrađujemo, i učestvovanje u diskusijama.

POZORIŠNE PREDSTAVE, FESTIVALI I PUTOVANJA

Realizacija edukativnih pozorišnih predstava za decu i mlade i repertoarsko igranje predstava za mladu publiku, učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Putovanja i izvođenje pozorišnih predstava i u drugim gradovima u Srbiji. Učestvovanje na pozorišnim festivalima, namenjenih deci i mladima i realizacija sopstvenog festivala edukativnih pozorišnih predstava za mlade ANGAŽMAN FEST-a.  Saradnja sa relevantnim ustanovama kulture.

POZORIŠTE,
BIOSKOP,
MUZEJI

Organizovano gledanje najkvalitetnijih filmskih ostvarenja u okviru bioskopa Studio Centra, kao i odlasci u druga pozorišta za decu i mlade.

Periodično organizovani obilasci muzeja.

Gluma ...

Gluma nam pomaže da se oslobodimo straha od javnog nastupa, da steknemo samopouzdanje, da fizički i mentalno osvestimo svaki deo svog tela, da slušamo i da nas slušaju.

Studio Centar

Svoj program realizuje kroz sledeće delatnosti:

Pozorišni studio

(namenjen deci i tinejdžerima
uzrasta od 7 do 18 godina)

Rad u manjim grupama (do 15 polaznika), raspoređeni prema starosnom uzrastu polaznika i vremenu pohađanja nastave u Studio Centru.

Studentska pozorišna grupa

(namenjena studentima
i svima onima koji se tako osećaju.)

Rad u jednoj grupi (do 15 polaznika).

Gluma za odrasle

(za uzraste od 25 do 125 godina)

Studio Centar daje mogućnost i starijima, da kroz osnove glumačke igre, usavrše svoj javni nastup, unaprede svoje poslovne sposobnosti, poboljšaju dikciju, oslobode svoj duh i dobro se zabave.

Pripreme

za polaganje prijemnih ispita
za dramske akademije

Poseban segment nastave čine pripreme budućih kandidata za prijemne ispite na dramskim akademijama. Pripreme se mogu odvijati u okviru grupne, individualne ili kombinovane nastave. Period pripremanja kandidata: februar – juni.

Pozorišni repertoar

namenjen deci i mladima

Pozorišne predstave Studio Centra, odišu originalnošću i pozitivnom energijom, pa čak i u situacijama kada pričamo o ne tako vedrim temama. Osluškujemo i sprovodimo u delo ideje naših polaznika, govorimo o aktuelnim temama jezikom koji mladi razumeju.

Scena “STUDIO”

Kroz novootvorenu malu kamernu scenu “Studio” realizujemo kvalitetne pozorišne, filmske, muzičke, književne i druge kulturne događaje.

Studio Centar iznajmljuje salu za potrebe pripremu predstave (probe) umetničkim trupama i pojedincima kao i prostor za izvođenje događaja, najrazličitijih vrsta.

15

godina rada

32

pozorišne premijere

211

odigranih predstava

5

otvorenih uzrastnih grupa

Scroll to top