MI DECA SA STANICE ZOO
50. jubilarno i poslednje izvođenje predstave

Kultna pozorišna predstava za tinejdžere „Mi deca sa stanice Zoo“, koja je rađena po istoimenom romanu Kristijane F., biće odigrana 50. jubilarni i poslednji put u sredu 16.5. u velikoj sali Doma omladine Beograda sa početkom u 20 časova.

Predstava je premijerno izvedena u martu 2010. godine, u pozorištu DADOV, a u proteklih osam godina igrana je na velikom broju pozorišnih scena u Beogradu: Malo pozorište „Duško Radović“, Dečiji kulturni Centar, Bioskop „Šumadija“, Ustanova kulture „Palilula“, Pozorište „Pinokio“, Ustanova kulture „Vuk Karadžić“… Poslednjih godinu dana, ova predstava se igra u Domu omladine Beograda.

Predstavu je do danas videlo više od 11.000 tinejdžera, igrana je u Paraćinu, Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Lazarevcu, Inđiji, Pančevu… Učestvovala je na Internacionalnom pozorišnom festivalu u Rudolštatu u Nemačkoj, a bila je centralni program obeležavanja Svetskog dana brobe protiv narkomanije u organizaciji Kancelarije evropske komisije u Beogradu.

Kroz predstavu „Mi deca sa stanice Zoo“, u proteklih osam godina, prošlo je 46 mladih glumaca. Ono što je zajedničko za sve njih, jeste činjenica da su svi uvek najviše voleli da igraju “Stanicu Zoo” i da su svako izvođenje igrali srcem i sa puno emocija.

A sve je počelo u septembru 2009. godine. Svi su bili uzbuđeni zbog teme koju ćemo obrađivati, posebno iz razloga, što je ime glumice koja će glumiti Kristijanu čuvano do poslednjeg momenta u tajnosti. Ta čast pripala je Marini Mišović, u tom trenutku jedna od retkih mladih autentičnih glumica, koja je mogla da iznese ovako zahtevnu ulogu. Proces nastajanja ove kultne i najigranije predstave Studio Centra bio je težak. Trebalo je mladoj glumačkoj ekipi približiti sve opasnosti koje droga donosi, kao i psihička i fizička stanja kroz koja prolaze heroinski zavisnici. U pomoć smo pozvali Centar za prevenciju narkomanije, koji se sa velikim zadovoljstvom odazvao pozivu i postao naš partner u realizaciji ovog važnog projekta. Značaj je prepoznao i Sekretarijat za kulturu grada Beograda. Premijera je u martu 2010. prošla izuzetno zapaženo, a onda nas je zatekla situacija na koju nismo bili spremni: nije bilo dovoljno termina kako bismo udovoljili svim školama koje su bile zainteresovane da povedu svoje đake. Za kratko vreme, predstava “Mi deca sa stanice Zoo”, postala je apsolutni hit u Beogradu. I taj hit traje već osam punih godina!

Treba znati stati.

Nakon jubilarnog 50. izvođenja predstave, koje će biti odigrano 16. maja u velikoj sali Doma omladine Beograda, predstava “Mi deca sa stanice Zoo” biće skinuta sa repertoara Studio Centra.

Sa generacijama koje dolaze imamo nove, velike planove.

Želimo da stvaramo nova dela, kojima će upravo “Stanica Zoo” biti vodilja kako napraviti uspešnu predstavu.

A kada je se ponovo zaželimo, nikad se ne zna, ponovo ćemo je vratiti, jer će sam tekst, kao i tema, nažalost, uvek biti aktuelni.


REZERVACIJA ULAZNICA

Scroll to top