VREME JE ZA POZORIŠTE!

Pozorišne predstave za mlade

Dom omladine Beograda i Studio Centar nastavljaju uspešno započetu akciju prikazivanja pozorišnih predstava za tinejdžere.

Tokom jeseni 2017. godine, Studio Centar i Dom omladine Beograda, realizovali su ukupno 18 igranja pozorišnih predstava za mladu publiku, koje je videlo oko 3.200 gledalaca, pretežno učenika beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Pored školske populacije, naše predstave su propratile i mnoge ličnosti iz javnog i kulturnog života, a poseban značaj pridajemo poseti velikog broja roditelja koji su zajedno sa svojim tinejdžerima izašli u pozorište, a sve u trenutku kada roditelji i deca malo vremena provode zajedno.

Odigrane predstave, pružile su beogradskoj publici poseban i jedinstven doživljaj u kamernom ambijentu sale Amerikana.

Premijerno su izvedene dve predstave: “Deca na internetu 2”, zasnovana na istinitim događajima, a sve u cilju zaštite dece i mladih na internetu i “Otuđenje”, koja je rađena po motivima drama Ežena Joneska, a uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Već od početka 2018. godine, nastavljamo akciju pod sloganom: “Vreme je za pozorište!” Pored dve navedene predstave, na repertoaru će se naći i dobro poznati stari naslovi, za koje se često tokom jeseni tražila karta više: “Mi deca sa stanice Zoo”, po romanu Kristijane F., “Dnevnik Ane Frank”, rađenu po istoimenom romanu najpoznatije mlade žrtve Holokausta i “Rijaliti Škola”,po motivima knjige “Škola”, Jasminke Petrović.

Navedene predstave su bliske mladim ljudima. Na neposredan i direktan način komuniciraju sa publikom, govore istim, mladalačkim rečnikom, otvaraju i obrađuju, njima bliske i problematične teme, nude im određena rešenja.

Nakon odigrane predstave, organizujemo tribinu, razgovor sa publikom na kojoj dodatno obrađujemo problem o kojem smo pričali, slušamo utiske, razmenjujemo lična iskustva, pronalazimo zaključke, koje đaci treba da ponesu izlazeći iz sale.

Sve predstave imaju umetnički pečat i urađene su na veoma ozbiljan i profesionalan način. Pokušavamo da privolimo mlade ljude da zavole pozorište i da se pozorištu i sledeći put vrate.

Sve informacije vezane za mesečne repertoare, zainteresovani mogu pronaći na web portalima Doma omladine (www.domomladine.org) i Studio Centra (www.studiocentar.com), kao i na Facebook stranama organizatora. Ulaznice se prodaju na svim prodajnim mestima Eventima, a za grupne i školske posete, obezbeđen je dodatni popust.

Informacije I rezervacije za grupne I školske posete: 062 807 5 200

Scroll to top